Tre oversete opgaver der giver en flottere have

Danmark er en nation af passionerede havemennesker. Lige så snart foråret banker på døren, løber vi ud for at få muld under neglene og slide vores bukser op på knæene. Derfor ser vi også en perlerække af fantastisk smukke haver, når vi går ture igennem danske villakvarterer.

 

Men en genganger er, at alle haver har fokus på det samme, og det er blomsterne, græsset og urtehaven. Det er nærliggende, da det jo er, det der gør haven til have. Men hvis du ønsker at hæve din have til et helt nyt niveau, bør du læse med her. Der er nemlig dele af haven, som ofte bliver underprioriteret.

 

Fliserne

Der er næsten ikke nogen haver, der ikke på en eller anden måde har en flise tilknyttet. Det kan være indgangen til haven, en lille havegang, eller blomsterbedene, der er bygget op af fliser.

 

Desværre tror mange mennesker, at stenfliser er upåvirkelige af vejret, og lægger dem derfor, uden at vende tilbage til dem. Hvis du ønsker, at dine fliser skal se godt ud i alle de mange år, du har glæde af dem, kræver det, at du giver dem en gang fliserens i ny og næ.

 

Træbeskæring

Ligesom, at græsset skal slås, for at undgå et for vildt udtryk, skal dine frugttræer også beskæres med jævne mellemrum. Det giver træet mulighed for at fokusere hele sin frugtproduktion mod de tilbagevendende grene, der til gengæld vil blomstre vildt op.

 

Vand

Det er ikke kun planteliv, der har godt af vand. Hvis du ønsker en mere levende have, fuld af dyr, bør du sætte små vandskåle ud rundt omkring i haven. Her vil fugle, insekter og pindsvin flokkes til for at få en lille tår vand til tørsten, eller køle sig på en varm dag.