Skal haven gøres i stand, inden frosten melder sin ankomst?

Du er måske lige flyttet ind i et nyt hus med en tilhørende have, der ovenikøbet er tilgroet af store træer. Du har godt fået tips om, at det kan være krævende at holde både hus og have. Måske har du ikke så meget erfaring med havearbejde og forestiller dig, at det er en helt videnskab for sig?

Det kan være, at du er typen, der vil gøre havearbejde til din fritidsinteresse. Her er nogle fifs til, hvad du kan orientere dig yderligere omkring. Måske det kan gøre din kommende haveproces mere sikker samt og mere overskuelig?

Fokus på sikkerhed og beklædning til havearbejde

Det kan være svært at vide, hvad der er nødvendigt, og hvad der blot er rart at have, når haven skal fikses, og træerne skal fældes. Beklædning til dig, der laver havearbejdet kan være én ting, som er god at have. I haven kan du bruge forskelligt, elektrisk udstyr, som man kan komme til skade ved, hvis ikke man er påpasselig. Hvis træerne eksempelvis skal fældes, og du står med en stor motorsav, kan det være en idé at anskaffe sig et par skærebukser. De fungerer som sikkerhedsbukser og er derfor smarte at hoppe i, hvis du laver havearbejde, der kan være risiko ved i forhold til din egen sikkerhed. Sikkerhedshandsker eller sikkerhedssko kan også være ting, som er værd at anskaffe sig, hvis havearbejdet er dit næste store projekt.

Skal haveudstyret stå i top tre på din ønskeseddel til jul?

Der findes meget forskellige haveudstyr, og det er måske ting, man kan købe sig fattig i, hvis interessen for det er stort. Hvorfor ikke undersøge nettet og de muligheder, der er, og skrive det øverst på dette års ønskeseddel til jul? Du kan eksempelvis lave en Ønskeskyen og uploade både links og billeder samt beskrive størrelse og farvevalg.