Skab en flot have med skønne havefliser

Når haven skal designes er der rigeligt med beslutninger der skal tages. Man skal både tænke på hvor meget græs man vil have, hvor meget man vil gå op i blomsterbedet og selvfølgelig også hvilke typer fliser man vil lægge. Men hvordan beslutter man sig egentlig for hvilke fliser der der de helt rigtige og er det noget man kan klare selv uden en professionel? Alle de spørgsmål vil du få svar på i denne hurtige gennemgang af havefliser.

Hvilken have drømmer du om?

Det første og absolut vigtigste du skal, er selvfølgelig at finde ud af præcis hvordan du gerne vil have at din have skal se ud. Måske tænker du slet ikke i udseende men går meget mere op i selve de funktioner du ønsker i haven og at den skal passes så lidt som muligt. Der er nemlig ikke én rigtig måde at indrette sin have på i dag. Tænk derfor grundigt over hvilket liv det er du drømmer om i haven. Skal I spille fodbold, hygge om et bålfad eller måske skabe en have med de smukkeste blomsterbede?

Brug dine fliser kreativt

Uanset om du drømmer om en simpel have med en græsplæne, eller gerne vil gå all in på din haveindretning så er det vigtigt at både stil og funktion går op i en højere enhed. Det er er vigtigt at de materialer du vælger kan holde til al slags vind og vejr. Og medmindre du elsker at pleje din have, så er det også vigtigt at tingene kræver så lidt vedligeholdelse som muligt. Men hvordan får du så personlig stil med ind i det?

Her er et par indretningstip:

  • Læg dine havefliser på en anderledes måde, et 30×30 fliser kan lægges på mange forskellige måder.

  • Plantekasser kan bruges som udendørs rumdelere

  • Brug udendørs belysning til at skabe hygge