Minimer dit havearbejde med disse tips og tricks!

Havearbejde er ikke for alle, og er du en af dem, som hader at bruge din værdifulde fritid i haven, så er der masser af tips at hente. Ønsket om en flot og nydelig have, kan sagtens lade sig gøre, selvom havearbejdet minimeres!

Vælg de rigtige havemøbler

Faktisk kan de rigtige havemøbler minimere arbejdet i haven, da mange slags havemøbler kræver stor pleje og pasning. Vælg for eksempel granit havemøbler, som har en lang holdbarhed og stort set bare passer sig selv. Er man mere til billigere muligheder, er plastik et populært materiale til havemøbler, som næsten ingen vedligeholdelse kræver. Selvom mange forbinder plastisk med et billigt look, så findes der et stort udvalg af både robuste og pæne plastik havemøbler.

Mindre ukrudt er lig med mindre arbejde

Ukrudt er enhver havemands værste mareridt, men heldigvis har man mulighed for at forhindre og minimere fremkomsten af ukrudt i dine pæne bede. Et bunddæksel er den rette løsning på problemet. Et bunddæksel, som er etableret rigtigt, vokser op mellem de øvrige planter, og derved hjælpes der af med det værste ukrudt. Vælg mellem mange forskellige typer af planter og blomster, og oplev magien ske, når dit nye bunddæksel er plantet!

Brug mindre tid på havearbejde med flerårige blomster

Blomster er ofte et vigtigt element i en pæn have, men med de rette blomster er du fri for at plante nye blomster hvert år for at opnå din drømme have. Her findes der overraskende mange muligheder, som faktisk kan stå pæne i flere år. Forskellige slags stauder, Purpursolhat, Skumblomst, Globetidsel og Pæon er alle arter, som skaber en hyggelig stemning i haven samtidig med, at de er flerårige. Det eneste, som du skal huske ved disse blomster, er at fjerne blade, når efteråret nærmer sig, og træerne begynder at smide sine blade.